Wie ben ik?

seminar kleine-harp-kathelijne

Mijn naam is Kathelijne Schelfhout (1967) en ik geef harplessen aan jong en oud, op harpen van klein tot groot. Leerlingen kunnen vanaf de kleutertijd al beginnen met harplessen, maar ook beginners van zelfs 70+ zijn welkom.

De harplessen worden altijd individueel gegeven en worden volledig aangepast op de mogelijkheden van de leerling.
Ik geef ook harplessen aan kinderen met bijv. met ontwikkelingsachterstand, autisme, functiebeperking. Tevens geef ik les aan volwassenen met uiteenlopende beperkingen, van artrose tot psychische problemen en functiebeperkingen. Ik heb daarin ruime ervaring.
Ik begon zelf met harp spelen bij Liedewei Spruit en deed mijn vakstudie harp  bij Masumi Nagasawa en Phia Berghout. Via staatsexamen behaalde ik mijn lesbevoegdheid (Docerend Musicus) in 1992.
Daarnaast studeerde ik ook muziektherapie (Mikojel Amersfoort 1994) en leerkracht basisonderwijs (Pabo Stenden Groningen 2012).

Ik heb altijd een goed en persoonlijk contact met de leerling. Ik voel haarscherp aan wat de leerling nodig heeft om mooi harp te kunnen leren spelen. Ik gebruik dan ook niet voor iedere leerling dezelfde lesboeken, alles wordt aangepast op wat de leerling nodig heeft en aanspreekt.

Meestal wordt een seizoen afgesloten met een feestelijk leerlingenconcert. Vaak is er ook een gezamenlijk uitje naar een harpconcert in de buurt.

In deze lastige Coronatijd is dat natuurlijk niet mogelijk. Wel hebben we al een leuk online project gerealiseerd.
https://youtu.be/mrmziUWoM6U

De harplessen bij mij zorgen dus voor: mooi muziek leren maken, veel gezelligheid en vaak ook goede stap in emotionele ontwikkeling.

img_2702