Wie ben ik?

seminar kleine-harp-kathelijne img-20150503-wa0018

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Kathelijne Schelfhout (1967) en ik geef harplessen aan jong en oud, op harpen van klein tot groot. Leerlingen kunnen vanaf de kleutertijd al beginnen met harplessen, maar ook beginners van zelfs 70+ zijn welkom. De harplessen worden altijd individueel gegeven en worden volledig aangepast op de mogelijkheden van de leerling. Ik geef ook harplessen aan kinderen met bijv. met ontwikkelingsachterstand, autisme, functiebeperking. Tevens geef ik les aan volwassenen met uiteenlopende beperkingen, van artrose tot psychische problemen en functiebeperkingen. Ik heb daarin ruime ervaring en studeerde naast harp (bij Masumi Nagasawa) ook muziektherapie en pabo.

Ik heb altijd een goed en persoonlijk contact met de leerling. Ik voel haarscherp aan wat de leerling nodig heeft om mooi harp te kunnen leren spelen. Ik gebruik dan ook niet voor iedere leerling dezelfde lesboeken, alles wordt aangepast op wat de leerling nodig heeft en aanspreekt.

Meestal wordt een seizoen afgesloten met een feestelijk leerlingenconcert, waarbij veel taart wordt gegeten. Vaak is er ook jaarlijks een gezamenlijk uitje naar een harpconcert in de buurt.
De harplessen bij mij zorgen dus voor: mooi muziek leren maken, veel gezelligheid en vaak ook goede stap in emotionele ontwikkeling.

img_2702